У центрі Львова помітили лисицю. Такі випадки можуть почастішати

8413 0
Лисиця могла потрапити в місто з декількох причин.
Фото: acc.cc.ua

Фото: acc.cc.ua

У центрі Львова, на вул. Медовій, перехожі помітили лисицю. Про це стало відомо із відео очевидців, опублікуваних у соцмережах. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник благодійної організації «Домівка врятованих тварин» Орест Залипський, де дбають, зокрема, і за лисицями, що такі випадки можуть почастішати. 

«Ми не знаємо, звідки вона прийшла, на це можуть бути різні варіанти відповіді. Можливо, від когось втекла, бо є люди, які люблять тримати вдома таких тварин. Ще реальніший варіант, що вона зайшла з поля у місто, бо аграрії зараз масово збирають зерно, а лисиці здебільшого годуються мишами і живуть в полі. То її могло щось просто налякати і вона забігла так далеко», – пояснює він. 

Наразі служб, які б займались відловом диких тварин у Львові немає.  

«Згідно з законом України ніхто не має права вилучати тварин з дикої природи. Служби як такої немає. Деколи цим займається ЛКП, а коли стаються критичні випадки чи коли тварина травмована, то виїжджаємо ми. Спіймати дику здорову тварину – це просто фізично вкрай важко. У нас в місті постійно є лиси. Єдиний вихід – це вакцинувати своїх домашніх улюбленців, аби при контакті з такою твариною не виникало ніяких проблем. Ніхто відловлювати її не збирається, вона собі піде з міста або на його окраїни, де є якісь промзони, де живе дуже багато диких тварин».

Читайте також: Неподалік Львова помітили ведмедя. Як діяти у випадку зустрічі

Він додає, що взимку таке стається нерідко, але у зв’язку із забороною відстрілу тварин в Україні такі випадки можуть почастішати.

«У нас, на жаль, люди роблять з цього якесь ноу-хау, що вони побачили дику тварину. Тим більше, зараз заборонені відстріл і мисливство, тому їхня популяція збільшилась. Цієї зими вони будуть масово виходити просто в міста», – додає Орест Залипський. 

Якщо ви зустріли лисицю, каже він, то краще не чіпати її і в жодному разі не пробувати спіймати. 

«Ми ж не знаємо походження цієї тварини, чи вона нічим не хворіє. В Україні дуже часто бувають спалахи сказу. Тобто треба триматись з обережністю і не рухати цю тварину. Вона собі піде далі за місто, я думаю, що вона десь зараз переспить у якомусь підвалі і вночі втече»

Нагадаємо, що у період з 30 вересня по 4 жовтня 2023 року «Домівка врятованих тварин» буде співорганізатором безкоштовної програми із стерилізації безпритульних тварин. В цей період у притулку не приймають відвідувачів.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!