В першій медіатеці у Львові буде кінозал та студія звукозапису

6237 1
На початку осені у центрі Львова відкриють першу міську медіатеку – публічний інтерактивний простір з сучасним мультимедійним обладнанням. Окрім традиційних паперових видань і вже звичних дисків, тут будуть потужні комп’ютери з навчальними програмами і доступом до інтернету, а також електронні книги та навіть студія звукозапису.

Відкриють медіатеку на базі Центральної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки, що на вул. Мулярській, 2а, на першому поверсі. Такий інтерактивний простір буде першим на території Західної України, розповіла tvoemisto.tv куратор проекту Софія Оліферчук.

Медіатека запланована як платформа для дискусій та обміну думками – це велике приміщення для проведення воркшопів, зустрічей, конференцій. Тут можна буде послухати лекції, відвідати тренінг чи майстер-клас, організувати дискусійний клуб, влаштувати кінопоказ.  

 

Візуалізація: Толік Немцов

 

Медіатека буде поділена на спеціальні зони за різними видами діяльності. Складатиметься вона з трьох функціональних приміщень та студії. У першому, найбільшому, стоятимуть комп’ютери. Друге приміщення – кімната для юнацтва – тут можна буде у неформальній атмосфері проводити дозвілля. Третє приміщення буде облаштоване під кінозал та конференц-зал. У найменшому, четвертому, обладнають студію звукозапису.

Всім цим львів'яни зможуть користуватися безкоштовно. За словами куратора проекту, наразі невідомо, скільки комп'ютерів встановлять у медіатеці, орієнтовно їх буде 15-20. На ком'ютерах будуть різноманітні редакторські та навчальні програми, наприклад, для вивчення іноземних мов. 

Візуалізація: Толік Немцов

 

Окрім нового обладнання, цифрових видань та бази медіаресурсів для освіти, медіатека буде сучасною на вигляд. Інтер’єр проектували учасники ініціативи UrbanIdeas, які недавно поставили на площі Митній лавки-лежаки та презентували проект ревіталізації площі.

Медіатеку хочуть зробити комфортною та з неформальною, привітною атмосферою – з пуфами та інтерактивними дошками. Приміщення обіцяють зробити доступним також для людей з особливими потребами.

"Це буде третє місце між роботою і домом. Таке поняття як "третє місце" у Європі вже давно існує, у нас воно не таке популярне. У центрі Львова немає такого місця, де можна безкоштовно і корисно провести час", – розповіла Софія Оліферчук .

Наразі приміщення медіатеки ремонтують. За словами Софії Оліферчук, залишилося ще приблизно 70%. Кошти на це виділила міська влада. Натомість потрібно ще 80 тис. грн, щоб виготовити меблі. Для цього шукатимуть спонсорські кошти.

 

Візуалізація: Толік Немцов

 


Читайте також:
14 Липня, 2014 14:58
Tolik ось сайт UrbanIdeas
[***]://urbanideas.com.ua/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!