Україна

У вересні Україна експортувала рекордну кількість електроенергії

584 0
Імпорт використовують для покриття потреб у пікові години споживання.
Умовне фото

Умовне фото

Після поступового виходу електростанцій з літніх планових ремонтів Україна змогла відновити регулярний експорт електроенергії до Молдови та Словаччини. Про це повідомили в Центрі економічної стратегії.

Всього за місяць експортували 111,1 тисяч МВт·год. 60% з них надійшло до Словаччини, а 40% – до Молдови. Україна експортує більше, ніж імпортує, і заробляє на цьому кошти.

Імпорт електроенергії наразі невеликий (23,8 тис МВт·год за минулий місяць), однак його використовують для покриття потреб у пікові години споживання.

Читайте також: Садовий закликав львів'ян готуватися до складної зими

Нагадаємо, що Львів, за словами міської влади, вже практично готовий до опалювального сезону. Проте ворог може вдвічі більше обстрілювати українську критичну інфраструктуру і треба готуватися до різних сценаріїв. Чого очікувати від зими, в якому стані енергосистема, коли будуть перші відключення світла та що є найбільшою проблемою української енергетики Tvoemisto.tv розпитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка у матеріалі.

Наталія Вареник

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!