Україна

У Верховній Раді не прийняли правку про відкриття публічних декларацій

1377 0
Проте у Раді підтримали головний законопроект про повернення декларування.
Фото умовне/ArmyInform

Фото умовне/ArmyInform

У Верховній раді України нардепи не прийняли правку до законопроєкт №9534 про відкриття публічних декларацій – вона не набрала потрібної кількості голосів. Про це повідомив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк. 

Проте законопроєкт №9534, у якому йдеться про відновлення подання декларацій та проведення спеціальних перевірок, передбачених Законом України «Про запобігання корупції», таки прийняли. ЗА цей закопроєкт проголосувало 329 депутатів. 

Читайте також: Львівщина – перша серед областей за кількістю корупційних справ

Щодо врахованих правок:

  • Правка 1 –  уточнює перелік посадових осіб юридичної особи публічного права, які підпадають під антикорупційне законодавство: прийнято, ЗА – 246 голосів 

  • Правка 246 – про те, що якщо вказали майно в одному розділі, а не вказали в іншому, то це не вважається злочином: прийнято, ЗА – 247 голосів

  • Правка 277 – якщо майно декларується декілька років і його вже раз перевірили, то не можна повторно перевіряти: прийнято, ЗА – 239 голосів

  • Правка 371 - про відкриття декларацій, не набрала голосів: не прийнято, ЗА – 199 голосів. 

Нагадаємо, що обов’язкове декларування для чиновників було тимчасово зупинене в перші тижні повномасштабної війни Росії проти України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!