Україна

В Україні пропонують створити нове державне свято

3359 0
У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт.
Умовне фото

Умовне фото

У Верховній раді України зареєстрували законопроєкт про створення нового державного свята – День подяки. Його планують відзначати 22 жовтня. 

Джерело: Офіційний вебпортал парламенту України

«Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття вдячності на загальнонаціональний рівень (як це зроблено у деяких високорозвинутих країнах), коли кожна людина матиме офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити. Чому саме 22 жовтня? Осіння пора, багата урожаєм овочів та фруктів, сприятиме запровадженню традиції проводити дане свято за святковим (родинним) столом», – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Зазначимо, що ініціатором закопроєкту є Георгій Мазурашу, який вже висував пропозицію змінити Державний гімн України. 

Читайте також: Зеленський запровадив в Україні нове свято

Як пояснюють творці законопроєкту, його метою є формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує.

Нагадаємо, що в Україні 28 липня відзначатимуть День Української державності.

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!