Зеленський запровадив в Україні нове свято

3643 0
В Україні зʼявилося нове свято — День прав людини.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський підписав указ №854/2022, згідно з яким в Україні зʼявилося нове свято — День прав людини. Його відзначатимуть щороку 10 грудня. Текст указу опублікували на сайті Офісу президента.

Читайте також: В Україні з'явилось нове державне свято

Свято відзначатимуть задля «утвердження та забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов'язком держави, посилення консолідації українського суспільства».

Запровадженням цього свята Україна підтримала рішення Генеральної Асамблеї ООН про відзначення 10 грудня Дня прав людини на честь ухвалення Загальної декларації прав людини. Цей указ глави держави набирає чинності з дня його опублікування, з 9 грудня.

Зазначимо, 10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, заснований Генеральною асамблеєю ООН, бо саме в цей день в 1948 році Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.

Нагадаємо, у столиці Норвегії в суботу вручили Нобелівську премію миру, яку вдалось здобути правозахисникам з України. Голова «Центру громадянських свобод» Олександра Матвійчук використала свою суботню промову, щоб заявити: у цей момент історії в України єдиний спосіб забезпечити справедливий і міцний мир – це боротися.

Додамо, що лауреатами Нобелівської премії миру у 2022 році стали правозахисник із білорусі Олесь Беляцький, а також українська правозахисна організація «Центр громадянських свобод» та російська правозахисна організація «Меморіал».

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!