Київ

У власність Києва повернули художню майстерню Левченка в центрі міста

523 0
Після смерті художника майстерню незаконно привласнили шахраї
Фото: КМП

Фото: КМП

Громаді Києва повернули приміщення творчої майстерні в історичному центрі столиці. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

Мова йде про приміщення площею 84,4 квадратних метрів на Бехтеревському провулку. Його вартість перевищує 5 млн грн.

До 2020 року майстерня належала територіальній громаді міста. Її орендував заслужений діяч мистецтв України, художник-постановник Олексій Левченко. Проте після його смерті замість того, щоб бути повернутою у власність Києва, майстерня перейшла у приватну власність.

За даними слідства, на підставі неіснуючих правовстановлюючих документів приміщенням заволоділа одна фізична особа, яка потім передарувала його іншій людині.

Прокуратура звернулася до суду щодо скасування незаконної державної реєстрації права власності та повернення на користь територіальної громади міста Києва. Суд задовольнив позов.

Наразі за фактом незаконної реєстрації права власності на майно громади розслідується кримінальне провадження. Триває слідство у справі.

Нагадаємо, за рішенням суду у власність столичної громади повернули земельну ділянку, розташовану в межах пам’ятки національного значення «Городище і могильник ІХ-ХІІІ ст. на Лисий горі (Юрковиця)». 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!