У користуванні УПЦ МП на Львівщині досі є чотири земельні ділянки. Перелік

1748 0
Львівська область посіла останнє місце у рейтингу за кількістю нерухомості УПЦ МП.
Митрополит Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет (Кучеров) / Фото: Твоє місто

Митрополит Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет (Кучеров) / Фото: Твоє місто

На Львівщині є чотири земельні ділянки та споруди, що належать Українській православній церкві московського патріархату. Це найменша кількість зареєстрованого майна УПЦ МП серед областей України. Про це йдеться у спільному з YouControl розслідуванні NGL.media.

Зокрема, у комунальній власності УПЦ МП є земельна ділянка на вулиці І. Мазепи у Трускавці. На вулиці С. Бандери, 45А у Бориславі УПЦ володіє земельною ділянкою та будівлею. Ще одна ділянка у власності московського патріархату є на вулиці Промисловій, 22-Ж у Мостиськах. У приватній власності релігійної громади УПЦ МП також перебуває земельна ділянка на вулиці Івана Франка у Бродах.

Читайте також: На Сихові почали демонтаж самобуду московського патріархату. 

Окрім того, у користуванні релігійних громад УПЦ МП у Львівській області є будівлі на вулиці Любінській, 60 у Львові, на вулиці Січових Стрільців, 56 у місті Турка та вулиці Центральній, 128 у селі Боложинів.

Нагадаємо, що уранці 5 квітня 2023 року частина громади Святогеоргіївського кафедрального собору Львівської єпархії Російської православної церкви (РПЦ) більш ніж через рік після повномасштабного вторгнення росії в Україну ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України (ПЦУ). Вчора відбулася ще одна знакова подія. Власниця приміщень, які використовувала релігійна громада російської церкви на Антоновича, вирішила розірвати угоду про користування. Там була церква Святої Трійці. Сьогодні, 6 квітня, на проспекті Червоної Калини, 89 у Львові почали демонтаж самобуду московського патріархату. 

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!