У Ворзелі на Київщині почали відновлення пошкоджених будинків

801 0
Ремонтні роботи з відновлення будинків, що постраждали внаслідок воєнних дій розпочали у мікрорайоні Учгосп.
ФОТО: АНАТОЛІЙ ФЕДОРУК / FACEBOOK

ФОТО: АНАТОЛІЙ ФЕДОРУК / FACEBOOK

У селищі Ворзель, що на Київщині розпочали ремонтні роботи з відновлення будинків, що постраждали внаслідок воєнних дій. Відновлення осель відбуваються коштом Бучанської міської ради та Київської обласної державної адміністрації. Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук.
 

«Робимо ще один важливий крок у відбудові Бучанської громади – розпочали ремонтні роботи у мікрорайоні Учгосп, що в селищі Ворзель. Через ворожі обстріли тут зазнали пошкоджень дахи десятків житлових будинків. Тож важливо на кожному з них замінити покрівлі, утеплити горища та встановити блискавкозахист», – зазначив він.

Окремо для двох будинків з цього переліку, додав він, треба підсилювати конструкції, а також змінити всі вікна та двері у під’їздах.

Читайте також: на Київщині використовуватимуть онлайн-конструктор для відновлення автентичних будинків

Крім того, за словами Федорука, місцеві мешканці можуть подати заявку на участь у програмі «ВідновиДІМ» від Фонду енергоефективності. Він надає можливість залучити до 7,2 млн грн на ремонт у кожному будинку місць загального користування.

«Обов’язкова умова для участі – створення ОСББ місцевими мешканцями будинку. Для Учгоспу це хороше рішення. Розраховую, що місцеві мешканці ним скористаються, а ми, зі свого боку, будемо максимально сприяти в подачі відповідних заявок на фінансування», – зауважив міський голова.

Як повідомлялось, жителі багатоповерхівок у Бучі можуть отримати від ЄС до 7 млн грн на відновлення будинків. Також Київська облрада затвердила програму відбудови житлових будинків на 2023-2025 рр.

Фото: Анатолій Федорук / Facebook

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!