У Винниках відкрили новий дитячий садок. Фото

6186 0
Дитячий садок не працював 16 років.
фото прес-служби ЛМР

фото прес-служби ЛМР

Із понеділка у Винниках на вулиці Олени Теліги запрацює дитячий садок №156, який вміщує близько 400 дітей (12 груп), повідомляє прес-служба ЛМР.

Садочок відновить свою роботу після 16 років простою. Львівська міська рада інвестувала в його відновлення майже 40 млн гривень:  у 2016 році 7,1 млн грн з бюджету розвитку, у 2017 році – 12 млн грн, у 2018 році – 20 млн грн.

У закладі функціонуватиме 12 груп, із яких: три ясельні, три – молодшого віку, три – середнього, три – старшого. У закладі працевлаштується близько 100 людей.

Читайте також: У Львові відновлять роботу дитячого садочка на Виговського

Всі роботи виконувало ТзОВ «Західбудпроект». За даними Youcontrol, власниками фірми є мешканців села Підбірці Людмила та Станіслав Кузьма.

Зазначимо, що приміщення колишнього садочку №162 збудували 1984 року. У ті роки у будівлі функціонував дитячий садок і його відвідували близько 300 дітей, із розрахунком 320 місць. В установі працювало 13 дитячих груп.

Читайте також: У Львові створили новий ясла-садок

На початку 2002 року дошкільний заклад закрили. Пізніше приміщення перейшло підприємству «Сільбуд», яке передало частину будівлі для функціонування загальноосвітньої школи «Берегиня».

В іншій частині приміщення працював вищий навчальний заклад «Галицький інститут». Після реформування навчальних закладів, приміщення всередині стали понищеними та закинутими.

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!