У Винниках зведуть два нових ЖК із паркінгом та облаштують сквер і вулицю

1833 0
Будівництво здійснюватимуть на місці нефункціонуючого млина.
Фото: візуалізація детального плану території

Фото: візуалізація детального плану території

У Винниках, що біля Львова, планують збудувати два 4-поверхові житлові комплекси, нову дорогу та облаштувати сквер із водоймами. Будівництво здійснюватимуть на місці нефункціонуючого млина. Про це стало відомо із детального плану території біля вулиці Івана Франка у Винниках, який оприлюднили в ЛМР.

Житлові комплекси, які зведуть на вул. Івана Франка, 144, вміщатимуть 101 квартиру. У підземному паркінгу ЖК буде місце для 36 автомобілів. 

До території загальною площею 3,74 га, входить 21 ділянка комунальної та приватної власності. Наразі там розташовані дачні будинки та закинутий млин, що не функціонує понад 40 років, передає Zaxid.net. Територією також протікає річка Марунька, русло якої планують змінити та розширити в межах нового скверу на 0,61 га з дитячими та відпочинковими майданчиками. Два технічні озера, що розташовані на ділянці, пропонують перенести на північ, ближче до річки, та влаштувати річковий колектор зі скляним покриттям. 

Читайте також: Прокуратура не змогла повернути ділянку під будинком Димінського на озері

Зокрема, згідно з планом, планується розширення та реконструкція вулиці І.Франка та формування пішохідної алею від вул. Короткої до вул. Проектованої. Вздовж у цих вулиць облаштують 60 гостьових парковок. Реалізувати детальний план території планують протягом 15 років у дві черги: за 3-7 років планують впорядкувати відповідну документацію, розробити проект скверу, впорядкувати річку, знести наявні будівлі та збудувати частину нових житлових будинків, реконструювати інженерні комунікації; в другу чергу планують реконструювати вуличну мережу, влаштувати пішохідні та велодоріжок, збудувати другу частину ЖК.

Забудову здійснюватимуть на двох ділянках, площею 0,32 та 0,56 га відповідно, що перебувають у приватній власності та належать до земель житлової та громадської забудови, а також до земель сільськогосподарського призначення. Зокрема ділянка під млином приватизована ТзОВ «Гарден Естейт», а ділянка за ним належить ПП «Гульден».

Читайте також: Державну лікарню на Львівщині модернізують і відкриють там клініку протезування й реконструкції

За даними YouControl, ТзОВ «Гарден Естейт» зареєстроване місяць тому у Львові на вул. Героїв УПА, 73ж. Тоді ж підприємство приватизувало землю у Винниках. Компанія займається будівництвом та належить мешканцю Тернопільщини Володимиру Гадзіні. Серед засновників також вказані керівник кількох ОСББ у Львові Іван Чапляк та львів’янка Олена Куліковська. ПП «Гульден» зареєстроване 24 роки тому у Львові на вул. Мазепи, 23 та займається будівництвом. Директором та власником компанії є львів’янин Роман Андрійович Лозинський.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!