У Європейському Союзі показали «Covid-паспорт». Коли його запровадять

3104 0
«Цифровий зелений сертифікат» можна буде роздрукувати на папері (формат А4) або ж завантажити у смартфон.
фото: apostrophe.ua

фото: apostrophe.ua

Європейський комісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, який також відповідає за вакцинацію від Covid-19 у ЄС, показав зовнішній вигляд «цифрового зеленого сертифікату» – електронного документа, який підтверджуватиме факт щеплення його власника. Проєкт документа презентували сьогодні, 28 березня, в ефірі французького телеканалу La Chaîne Info, – передає Громадське.

На документі вказуватимуть дату народження й паспортні дані власника (з можливістю перевірки через QR-код), а також те, чи хворіла людина на Covid-19, чи зробила щеплення  або який у неї результат ПЛР-тесту.

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн 

«Цифровий зелений сертифікат» можна буде роздрукувати на папері (формат А4) або ж завантажити у смартфон. Остаточно впровадити документ у Європейському Союзі планують із 15 червня; його формат буде єдиним для всіх країн-членів.

Також єврокомісар наголосив, що «цифровий зелений сертифікат» буде добровільним, але в разі відмови від вакцинації людям усе одно потрібно буде здавати тест на коронавірус, щоб їх могли допустити в окремі місця (зокрема на літак).

«Якщо такі люди (які не хочуть отримувати «цифровий зелений сертифікат») в’їжджають у країну з обмеженнями щодо Covid-19, вони зможуть пройти швидкий тест», – запевнив Бретон.

Читайте також: В Україні планують запровадити паспорт вакцинації

У Євросоюзі сподіваються, що «цифровий зелений сертифікат» дозволить повернутися до «нормального життя», в якому люди не ризикуватимуть заразитися коронавірусом чи інфікувати інших: «Це ціна за відновлення туристичного сезону порівняно з минулим роком».

Нагадаємо, що з початком вакцинації у світі заговорили про так звані Covid-паспорти. Tvoemisto.tv з'ясовувало, що це таке і як може вплинути на можливість пересуватись Європою і світом. Детальніше про це читайте у матеріалі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!