У Євросоюзі схвалили план з 10 пунктів щодо українських біженців

2043 0
Передбачається створення платформи ЄС для реєстрації українців, які прибувають та подаються на тимчасовий захист

Рада Європейського Союзу одноголосно схвалила план з 10 пунктів стосовно підтримки українських біженців та країн ЄС, які приймають українців. Про це 28 березня за підсумками засідання міністрів внутрішніх справ Євросоюзу та Шенгенської зони заявили глава МВС Франції Жеральд Дарманен і єврокомісарка з внутрішніх справ Ільва Йоханссон, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також: Яка відмінність між тимчасовим статусом та статусом біженця ЄС. Роз'яснення

«Цей план передбачає створення платформи ЄС з реєстрації всіх тих, хто прибуває та тих, хто подається на тимчасовий захист», – пояснила Йоханссон перший пункт схваленого плану. Наразі ця реєстрація відбувається лише в рамках кожної держави Євросоюзу, без обміну інформацією між національними системами.

Також план передбачає розробку заходів із протидії експлуатації українських біженців кримінальними угрупованнями. Окремий пункт стосується прийому дітей, зокрема тих, які прибули на територію Євросоюзу без дорослих. Крім того, у Раді ЄС вирішили активувати спеціальну платформу з протидії криміналу, аби уникнути загроз безпеці.

Читайте також: У США планують полегшити в'їзд для українських біженців

Зі слів єврокомісарки, на сьогодні кількість біженців з України на територію ЄС скорочується. Раніше в день прибувало більше 200 тисяч людей, тепер же ця цифра зменшилася до 40 тисяч. Загалом до країн ЄС прибуло 3,8 млн українських біженців, з яких половина – діти.

Нагадаємо, раніше ЄС ухвалив механізм тимчасового захисту для біженців з України без подання нна притулок. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!