У застосунку «Резерв+» з'явився статус бронювання від мобілізації. Як це працює

1179 0
Міноборони працює над алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус в «Резерв+».
Умовне фото

Умовне фото

У мобільному застосунку «Резерв+» тепер відображається статус бронювання від мобілізації. У реєстр занесено вже 340 тисяч записів. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко у Facebook.

«Цифрова команда Міністерства зробила неможливе можливим. Ми цифровізували паперові бронювання. Взяли накази про бронювання у Мінекономіки та занесли 340 000 записів до реєстру «Оберіг». Щоб актуальна інформація про бронь відображалась в електронних військово-облікових документах наших громадян», – повідомила вона.

Раніше цього не можна було зробити через відсоток людського фактору в помилках ТЦК щодо внесення інформації про громадян до реєстру «Оберіг». Також ТЦК не завжди вносять інформацію щодо «броні» до реєстру. Інколи це забирає тижні, а то й місяці.

Щоб статус бронювання з'явився у «Резерв+», потрібно оновити застосунок:

  • Натисніть три крапки справа від документа.
  • Виберіть «оновити документ».
  • Після цього ви побачите свій актуальний статус.
     

Якщо бронювання було лише на папері, статус «Заброньований» з'явиться в застосунку. Якщо «бронь» ще триває, але в застосунку цього не було – новий термін має відобразитись в «Резерв+»

Читайте також: Як і де можна оновити військово-облікові дані. Пояснення

Що робити, якщо «бронь» не з'явилась в «Резерв+»

Заступниця міністра оборони додала, що частину наказів про бронювання не вдалося оцифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу. Проте Міноборони працює над алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус в «Резерв+».

Нагадаємо, у травні 2024 року Міністерство оборони України запустило електронний кабінет військовозобов'язаного - це мобільний застосунок «Резерв+».

У ньому військовозобов'язані громадяни можуть оновити військово-облікові дані без походу до ТЦК. Також з 18 червня у «Резерв+» з'явилися електронні військово-облікові документи, які є аналогом паперових.

Нагадаємо, до 16 липня усі військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років повинні оновити свої персональні дані. Це можна зробити через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або за допомогою застосунку «Резерв+» від Міноборони. Дані мають оновити й військовозобов'язані жінки.

Раніше Tvoemisto.tv вже писало про запровадження е-черги у львівському військкоматі та пояснювало, як оновити дані у РТЦК і СП.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!