У ЗСУ пояснили, чому операція зі звільнення Луганщини не буде швидкою

773 0
Українські підрозділи атакують ворога високоточними ударами, а потім оперативно переходять до контратак.
війна, російсько-українська війна,  техніка, ленд-ліз

війна, російсько-українська війна, техніка, ленд-ліз

Операція зі звільнення Луганської області не буде швидкою, оскільки на цьому напрямку окупанти давно укріпилися за рахунок бойовиків «лнр» та сил, які раніше перебували на Харківщині. 

Джерело: речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, видання НВ

«У ворога там було утворення, це так зване «лнр», яке він використовував як плацдарм для підготовки нападу на нас, у тому числі створивши там корпус «народної міліції лнр». Він під керівництвом російських офіцерів готувався до війни постійно, тренувався, коли була операція Об'єднаних сил», – пояснив речник.

Він зазначив, що окупанти у Луганській області встигли підготуватися також в інженерному плані. За його словами, частина російських військ після відступу з Харківської області та Лимана (Донецька область) була перекинута у Луганську область.

Читайте також: Ворог посилив атаки на сході після втрати Херсона, – ЗМІ 

У зв’язку з цим ЗСУ на цьому напрямку не йдуть у лобові атаки. Українські підрозділи атакують ворога високоточними ударами, а потім оперативно переходять до контратак.

«Ми максимально їх вражаємо спочатку вогнем, у тому числі високоточними боєприпасами, і тільки з’являється можливість, як це було останнього разу у Макіївці, ми звільняємо доволі швидко. Просто для цього потрібен час», – підкреслив Череватий.

Нагадаємо, на кордоні з росією та білоруссю загарбники готують провокації та проникнення диверсійно-розвідувальних груп. Не виключається, що ворог здійснить спроби збройних провокацій на кордоні.

Софіко Векуа
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!