Uber підвищив тарифи у Львові. На скільки подорожчають поїздки

10590 0
У Львові подорожчали поїздки з uberX. Мінімальна вартість замовлення зросла на 11 гривень.
фото: www.fayerwayer.com

фото: www.fayerwayer.com

Від учора, 6-го квітня, тарифи на поїздки з uberX у Львові зросли: вартість кілометра – 5 гривень, подача авто – 15 гривень. Мінімальна вартість поїздки тепер становить 25 гривень (раніше було 14 гривень).

Сергій Іллів, регіональний менеджер компанії Uberlin, у коментарі для Tvoemisto.tv підтвердив підвищення тарифів.

«Відбувається балансування ринку: враховуючи попит, наявну кількість автомобілів – компанія змінює тарифи. Щодо подальших змін важко відповісти: можуть бути як підвищення, так і зниження. Зараз доцільніше було підвищити», – зазначив він. У компанії очікують, що нові тарифи заохотять більше водіїв до роботи в Uber, що дозволить зменшити час очікування та знизити ціну в пікові години для пасажирів.

Читайте також: Uber у Львові: чого чекати від сервісу таксі, який стартує у березні

За словами Сергія Ілліва, доки втримаються такі тарифи, передбачити складно. «Ми отримали інформацію щодо зміни тарифів у переддень цієї зміни. Заздалегідь нас до відома не ставлять. Як бачите, тарифи стали іншими посеред тижня, а не, наприклад, з 1-го числа», – додав він.

На практиці це означає, що маршрути в Uber у Львові подорожчали на 11 грн. Якщо раніше за поїздку на відстань 5 км львів’яни платили 4 грн за подачу + 5 грн х 5 км = 29 грн, то тепер така поїздка обійдеться у 40 грн (15 грн подача + 5 грн х 5 км), пише lowcostavia.com.uа.

Приклади маршрутів:

- Залізничний вокзал – Оперний театр – 28–33 грн;

- Стрийський парк – ТЦ «Форум Львів» – 32–38 грн;

- пл. Галицька – ТРЦ «Кінг Кросс Леополіс» – 52–65 грн.

Нагадаємо, 30-го березня у Львові протестували таксисти, вимагаючи розпочати перевірку діяльності іноземних серверів «Яндекс Таксі», «Убер» та їхніх партнерів в Україні. Пізніше таксоперевізники висунули вимогу ухвалити законопроект, який дозволить легалізувати ринок таксі і заборонити онлайн-сервіси

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!