Київ

Навчально-спортивну базу «Спартак» на Подолі передали у комунальну власність Києва

1013 0
Об'єкт потребуватиме капітального ремонту та оновлення спортивного обладнання.
Стадіон «Спартак» / фото з відкритих джерел

Стадіон «Спартак» / фото з відкритих джерел

Учбово-спортивну базу «Спартак» (вул. Кирилівська, 105) передають із державної до комунальної власності територіальної громади міста Києва. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

На сьогодні, в учбово-спортивній базі «Спартак» функціонує 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 2 з яких – спеціалізовані, які фінансуються за кошти бюджету Києва. У закладах проводяться заняття з плавання, легкої атлетики, спортивної акробатики та інших видів спорту. Загалом зазначені школи відвідують понад 2 230 дітей.

Як зазначила директорка Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан, об'єкт потребує капітального ремонту та оновлення спортивного обладнання. Влада готова виділяти кошти на реконструкцію стадіону як цілого комплексу з басейном, біговими доріжками, критим манежем, сприяючи розвитку спортивної галузі у столиці.

Зазначимо, що процес передачі до комунальної власності бази «Спартак» розпочався кілька років тому. У 2021 році Кабінет Міністрів України відніс учбово-спортивну базу «Спартак» на вулиці Кирилівській, 105, до сфери управління Київської міської державної адміністрації. У лютому 2022 року Київрада надала згоду на прийняття до комунальної власності учбово-спортивної бази «Спартак» на вулиці Кирилівській, 105.

«Ми підтримуємо всі спортивні, молодіжні проєкти та ініціативи. Також приводимо в порядок об’єкти спортивної інфраструктури та вкладаємо ресурси в розвиток спорту у столиці. І стадіон «Спартак» – це перлина Подолу. Ми зробимо все для того, щоб повернути на нього глядачів, і зробити його дійсно привабливим та сучасним спортивним об’єктом Києва», – додав заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський.

Довідка. «Спартак» – стадіон, споруджений в 1934 році. На стадіоні є футбольне поле з трибунами на п’ять тисяч місць, ігрові майданчики, сектори для штовхання ядра, метання диска, молота, списа, два закриті спортивні зали, сауна, закритий басейн (довжина доріжки – 25 м), готель на 150 місць.

Під час капітального ремонту 1977-1980 років споруджено чотири металевих вишки (висота до 30 м) для освітлення стадіону. За останні роки на території стадіону було збудовано два поля для мініфутболу, капітально відремонтовано будівлю басейну. Своєрідною візитною карткою стадіону с бронзовий барельєф легендарного стародавнього героя Спартака, на честь якого й названо стадіон. Барельєф легендарного воїна, колишнього гладіатора, який згодом став керівником повстання поневолених, встановлено на стіні біля центрального входу. На барельєфі Спартак зображений зі смолоскипом у руці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!