Удари були філігранними. У ЗСУ підтвердили інформацію щодо моста в Херсоні

1709 0
Сили оборони відбивають атаки та не допускають, аби російські загарбники на Херсонщині поповнювали свої запаси.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Українські військові завдали точкових ракетних ударів по Антонівському мосту в Херсоні. Про це сьогодні, 27 липня, в ефірі національного телемарафону, повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, Сили оборони тримають під вогневим контролем стратегічно важливі логістичні і транспортні шляхи російських загарбників на Херсонщині, щоб не дозволяти йому поповнювати запаси.

Читайте також: На Південнобузькому напрямку росія намагається стримати просування ЗСУ, – Генштаб

«Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога», – каже Наталя Гуменюк, зазначивши, що робота української артилерії делікатна і ювелірна, і спрямована більше на деморалізацію російського війська.

На уточнююче запитання журналіста, чи все-таки були удари по мосту Гуменюк відповіла ствердно: «Так, удари були, але вони були філігранними».

Нагадаємо, що у ніч на 27 липня у соціальних мережах поширювали повідомлення й відео про удари по Антонівському мосту й роботу російських засобів ППО в окупованому Херсоні. Достовірної інформації про удари та їх наслідки не було. Але вранці окупанти Херсонщини визнали, що два мости пошкоджено після ударів ЗСУ. Зокрема, як повідомляє ТАСС, ставленик окупантів Кирило Стремоусов заявив, що Антонівський міст через Дніпро у Херсоні отримав пошкодження після нічної атаки Збройних сил України. Він також повідомив, що рух Антонівським мостом у Херсоні закрито після удару з боку ЗСУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!