Україна надіслала частину анкети для членства в Євросоюзі

848 0
Київ продовжує працювати над другою частиною анкети.
Фото: Sergey Supinsky

Фото: Sergey Supinsky

Україна надіслала Єврокомісії першу частину анкети для членства в ЄС. Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

«Як і обіцяв президент Зеленський, Україна виконала документ за тиждень! Вже почали працювати над другою частиною. Пишаюся українською урядовою командою»,  написала вона.

Після отримання заповненого опитувальника Єврокомісія готуватиме рекомендацію щодо виконання Україною копенгагенських критеріїв вступу до ЄС. Україна, у свою чергу, сподівається на набуття статусу країни-кандидата на вступ до ЄС вже в червні поточного року. Про це в ефірі телемарафону повідомляв заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Читайте також: «Ми хочемо, щоб Україна була в ЄС», – фон дер Ляєн

Нагадаємо, що на початку квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн передала президенту України Володимиру Зеленському опитувальник для вступу в Європейський союз. Це вона зробила під час візиту очільників Євросоюзу до Києва. Вказаний опитувальник є основою для прийдешнього висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!