Київ

Україна націоналізувала ТРЦ Ocean Plaza, який належав близькому соратнику путіна

692 0
Вартість вилучених активів Аркадія Ротенберга становить 350 млн доларів
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення конфіскувати українські активи російського бізнесмена Аркадія Ротенберга. Серед націоналізованого майна – столичний ТРЦ Ocean Plaza, який є одним із найбільших торговельних закладів України. Про це повідомили у пресслужбі ДБР та СБУ.

Вартість вилучених активів становить 350 млн доларів.

СБУ надала суду матеріали, які підтверджують, що Ротенберг входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва рф і брав безпосередню участь в будівництві так званого «Кримського мосту».

Крім того, він причетний до фінансування промислового виробництва боєприпасів для окупаційних угруповань країни-агресора, які воюють проти України.

Читайте також: Соратник Путіна з прибутків ТРЦ Ocean Plaza купив патронні заводи в рф – розслідування

Слідство встановило, що російський олігарх, який перебуває під санкціями США, ЄС та України, управляв акціями київського торговельного центру через підконтрольні комерційні структури в Україні і за кордоном, намагаючись приховати свою причетність до українських активів.

Рішення суду набуде чинності за 10 днів з моменту оголошення, якщо його не оскаржить сторона відповідача.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!