Україна не отримувала нових літаків від партнерів

2315 0
Напередодні в Пентагоні заявляли, що Україна отримала літаки та запчастини до них.
Фото умовне

Фото умовне

Повітряні сили Збройних сил Україні підтвердили, що отримали від союзників запчастини та комплектуючі для літаків, але не нові літаки, як заявляли у Пентагоні 19 квітня. Про це повідомили в Командуванні Повітняних сил ЗСУ.

«Україна не отримувала нові літаки від партнерів. За сприяння Уряду США Повітряні Сили Збройних Сил України отримали запчастини та комплектуючі для відновлення та ремонту парку літальних апаратів, які є на озброєнні авіації Повітряних Сил, що дозволить поставити до строю більше техніки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Велика Британія, США й Канада планують надати Україні важке озброєння

Напередодні у Пентагоні заявили, що Україна отримала літаки та запчастини до них, щоб збільшити кількість власного авіафлоту для оборони від російської військової агресії. 

«Я хочу сказати, не вдаючись у деталі щодо того, що надають інші країни, що вони (українці)  отримали додаткові платформи, а також деталі, щоб дозволить збільшити свій флот, розмір авіапарку. Я думаю, що на цьому варто зупинитися», – пояснював речник Міноборони США Джон Кірбі. 

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги для України – вже третій з початку повномасштабної війни. Один з посадовців на умовах анонімності розповів, що найімовірніше йдеться про такий же обсяг коштів, як для попередніх пакетів – 800 млн доларів, проте деталі ще обговорюються.  

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!