Велика Британія, США й Канада планують надати Україні важке озброєння

1854 0
Україну мають намір доозброїти.
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Лідери трьох держави – Сполучених Штатів, Великої Британії та Канади – заявили, що планують надати Україні важке озброєння включно з артилерією.

Більше артилерії планує надати президент США Джо Байден, повідомляє CNN. На запитання журналіста про те, чи планує він надати Україні більше артилерійської зброї, він відповів «так», перш ніж сісти у кортеж. Про це також сказав і британський прем'єр Борис Джонсон під час виступу в Палаті громад.

Читайте також: Захисникам України потрібні три речі: зброя, зброя і ще раз зброя, – президент Польщі

Водночас прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в розмові з журналістами заявив про надання Києву важкої артилерії та пообіцяв повідомити подробиці в найближчі дні.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції за підсумками відеодзвінка також висловив підтримку ідеї озброювати Україну.

«Ми маємо намір оплатити ці поставки», – сказав Шольц.

За його словами, запасів зброї в Берліні майже не залишилось, тому він сприятиме укладанню Києвом угод із виробниками озброєння, передусім протитанкового та протиповітряного.

«Ми готові зробити все можливим (для України)», – додав він.

Читайте також: Будуть масивніші бомбардування. Експерт про 9 травня, цілі росії і новий виток війни

Раніше готовність держави забезпечувати Україну зброєю попри спротив окремих політичних сил підтвердив і прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Нагадаємо, що за словами Президента України Володимира Зеленського, якби Україна отримала доступ до всієї зброї, якої потребує, яка є у партнерів і співставна зі зброєю, яку використовують російська  окупанти, – українські захисники вже б завершили війну. Тому Президент закликав партнерів надати Україні зброю зараз, щоб допомогти врятувати життя тисяч мирних громадян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!