Україна отримає 2 млн дози Covid-вакцини Moderna від США

1652 0
Поставку проведуть у межах механізму COVAX, і вона може відбутися вже у липні.
Фото:dw.com

Фото:dw.com

Україна найближчим часом може отримати 2 млн дози вакцини від Covid-19 виробництва Moderna від США. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

«Ми з США домовилися, вони обіцяли поставити найближчим часом 2 млн доз вакцини Moderna», – каже він.

Міністр також уточнив, що поставку проведуть у межах механізму COVAX, і вона може відбутися вже у липні.

Читайте також: Через новий штам коронавірусу «Дельта» у Львові можуть посилити обмеження

Окрім цього, найближчим часом до України надійде 5,32 млн доз китайської вакцини Coronavac, 2 млн доз вакцини Pfizer – 1 млн доз в липні і 1 млн у серпні.

Ляшко повідомив, що Україна досягла домовленості про постачання 10 млн доз вакцини Novavax, 4 млн доз якої надійде вже в серпні. Також ведуть переговори про постачання в серпні й «інших вакцин». Ці домовленості і контракти, за його словами, дозволяють провести 10 млн вакцинацій до кінця літа, як обіцяли в МОЗ.

Нагадаємо, що раніше в межах COVAX Україна отримала 590 850 доз вакцини Pfizer-BioNTech та 1 072 800 доз вакцини AstraZeneca.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!