Україна отримає майже 200 тисяч вакцини від кору, паротиту та краснухи

720 0
Фактично кожна область отримає одразу три вакцини.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

До 4 листопада 23 українські регіони отримають 196 тисяч доз вакцини від кору, паротиту та краснухи. Разом із вакциною КПК до регіонів також поїхали вакцини від дифтерії та правця АДП(м) та вакцина Comirnaty проти коронавірусу.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Так, фактично кожна область отримає одразу три вакцини.

Читайте також: Кір, менінгокок, дизентерія. Які хвороби реєстрували цього року на Львівщині

Додамо, що 9 з 10 невакцинованих від кору людей та ті, які мають контакт із хворими, будуть заражені. Згідно з Національним календарем в Україні, в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років – планову ревакцинацію. Ці дві дози вакцини забезпечують захист організму дитини від кору.

Нагадаємо, про те, спалахів яких інфекційних хвороб можна очікувати в умовах війни на Львівщині, як убезпечити себе та своїх рідних від цих небезпечних недуг та яка профілактика найдієвіша, читайте у матеріалі.
Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!