Велика Британія передасть Україні додаткові системи залпового вогню

1020 0
Україна отримає ще три реактивні системи залпового вогню РСЗВ М-270, а також значну кількість ракет для них.
фото Defense Express

фото Defense Express

Велика Британія подвоює кількість реактивних систем залпового вогню, які надсилає в Україну — тепер їх буде 6. Вони такі ж далекобійні, як американські HIMARS. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес, передає ВВС Україна.

Читайте також: Від сьогодні ЄС та Британія зупиняють імпорт російського вугілля

Міністр оборони підтвердив, що Україна отримає ще три реактивні системи залпового вогню РСЗВ М-270, а також значну кількість ракет для них.

За його словами, ця високоточна зброя вже допомагає Україні націлюватися на російські постачання боєприпасів і командні центри. 

«Наша безперервна підтримка надсилає дуже чітке повідомлення: Британія та міжнародна спільнота залишаються проти цієї незаконної війни та стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення путіна», — сказав британський міністр.

Нагадаємо, Велика Британія готова допомогти в операціях з розмінування узбережжя України та розглядає можливість надання страховки суднам, які вивозитимуть зерно з портів України.

Довідково 

M270 — універсальні пускові установки використовуються як РСЗВ і для запуску тактичних ракет. Мінімальна дальність стрільби — 2 км, максимальна — від 40 до 80 км в залежності від типу снаряда. Тактичні ракети ATACMS здатні бити на відстань до 220 кілометрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!