Україна отримала 2 мільярди доларів гранту від США

684 0
Це вже другий транш з гранту загальним розміром 4,5 млрд доларів США.
Фото: Мілітарний

Фото: Мілітарний

До держбюджету України надійшли грантові кошти у розмірі 2 млрд доларів США з Цільового фонду Світового банку.

Джерело: пресслужба Міністерства фінансів України 

Це вже другий транш з гранту загальним розміром 4,5 млрд доларів США. 

«Залучене грантове фінансування буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та заробітних плат працівникам цивільного захисту, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій», – пояснили в Мінфіні.

Читайте також: США виділять 53 млн доларів на енергетику України

Кошти надані США через Цільовий фонд Світового банку, у рамках проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

«З перших днів злочинного вторгнення рф в Україну, Сполучені Штати підтримують нас на всіх можливих напрямах, в тому числі надаючи фінансову допомогу для держбюджету у формі грантів. Така допомога є надзвичайно важливою, адже не тільки дозволяє зберегти можливість вчасно і в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі, а ще й не збільшує подальше боргове навантаження на держбюджет», – зазначив міністр фінансів.

Нагадаємо, що США через агентство з міжнародного розвитку (USAID) виділить до 20 млн доларів на продовольчу програму Grain from Ukraine. Вона передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023 року.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!