Україна отримала перші пів мільярда євро траншу від ЄС

801 0
Кошти допоможуть у фінансуванні першочергових бюджетних потреб.
Фото: AP

Фото: AP

У понеділок на рахунок Національного банку надійшла перша половина мільярдного траншу від Європейського союзу, у вівторок очікується друга. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

«Перший транш у 500 млн євро вже зарахований на рахунок НБУ. Надходження другого траншу очікуємо завтра», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рада ЄС погодила п'ятий транш військової допомоги Україні

За словами міністра, допомога у 1 млрд євро є частиною великого пакету підтримки України в подоланні фінансових наслідків війни на суму 9 млрд євро. Кошти допоможуть у фінансуванні першочергових бюджетних потреб.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу 12 липня підтримала виділення 1 млрд євро макрофінансової допомоги для України на підтримку економіки в умовах війни. 

Додамо, що Європейський союз виділив Україні гуманітарну допомогу в розмірі 205 млн євро. Гроші підуть на створення тимчасових містечок для людей, які втратили свій дім під час воєнних дій та на гуманітарну допомогу для людей на окупованих територіях.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!