Україна отримала ще 495 мільйонів євро грантових коштів від Світового банку

922 0
Наразі готується залучення чергової грантової підтримки від США в обсязі 500 мільйонів доларів.
Фото: Укріформ

Фото: Укріформ

Україна отримала ще одну частину грантових коштів у розмірі 495 мільйонів євро. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів України.
 
 
Зазначається, що кошти надали з Цільового фонду донорів Світового банку. Цей грант надали Україні у рамках перших змін до Угоди про грант Цільового фонду донорів. Відповідно до цього, до державного бюджету надійшли кошти від США - це близько 463 млн євро, Норвегії - близько 20,5 млн євро та Австрії - близько 10 млн євро. Ці кошти буде спрямовано на забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, а також на охорону здоров’я, підтримку внутрішньо переміщених осіб.
 
Нагадаємо, у США ухвалили закон про ленд-ліз для України. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляє, що закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання озброєння, транспорту, продовольства та допомоги Україні зі США. Така допомога дозволить українцям вибити російську армію з української території.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!