Україна отримала від Естонії сучасний мобільний шпиталь

924 0
Сьогодні Київ з робочим візитом відвідав естонський міністр.
Фото: Олексій резніков

Фото: Олексій резніков

Естонія передала українській армії сучасний мобільний шпиталь, який рятуватиме життя військових на фронті. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

У вівторок, 13 вересня, у Києві відбулась зустріч міністрів оборони України та Естонії, під час якої естонський міністр оборони Ханно Певкур заявив про передачу сучасного мобільного шпиталю для ЗСУ.

«Радий приймати у Києві великого друга України, міністра оборони Естонії Ханно Певкура. Естонія завжди ставила людей понад усе. Це те, що вони роблять зараз, постачаючи українській армії найсучасніший мобільний шпиталь, який врятує життя наших військових та цивільних осіб. Дякую друзі!», – написав він.

Нагадаємо, 6 вересня, у Львові презентували спеціальний медичний автобус «Volvo» для перевезення поранених українців. Його назвали «Анна» – на честь Анни Ярославни. Автобус забезпечений пʼятьма лежачими місцями для пацієнтів середньої важкості, а також для двох важких. У автобусі також є 12 посадкових місць для медичної команди. Україна отримала його як гуманітарну допомогу від Норвегії. 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!