Україна отримала від ЄС 370 шкільних автобусів

855 0
Серед автобусів є також інклюзивні.
Фото: сайт президента

Фото: сайт президента

У суботу, 4 листопада, у Києві з офіційним візитом перебувала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Під час зустрічі українській стороні передали 370 шкільних автобусів. Про це інформують на сайті президента.

«Ця жорстока війна позбавила тисячі українських дітей невинності й дитинства. Але вона не позбавить їх світлого й щасливого майбутнього, на яке вони заслуговують. Ось чому я щаслива, що ми можемо допомогти безпечно возити українських дітей до шкіл. Надання понад 370 шкільних автобусів Європейською комісією та державами-членами демонструє нашу спільну відданість майбутнім поколінням українців», – зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Додамо, кампанію солідарності «Шкільні автобуси для України» президентка Єврокомісії започаткувала минулого року. У межах цієї кампанії було закуплено 100 автобусів загальною вартістю приблизно 14 мільйонів євро. щу 271 автобусів надали державні й приватні організації в країнах – членах ЄС.

«Потреба в автобусах досі залишається. Нині не вистачає приблизно 2100 автобусів. Зокрема, бракує понад 200 одиниць транспорту для дітей з інвалідністю. Тож допомога партнерів є вкрай важливою для українських громад й учнівства», – сказав міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Відомо, що серед нових автобусів є й інклюзивні, що мають підйомники для учнів, які користуються колісними кріслами. 

Нагадаємо, учора президентка Європейської комісії виступила у Верховній раді. Фон дер Ляєн розпочала свій виступ зі згадки українського військового Олександра Мацієвського, якого російські окупанти розстріляли після слів «Слава Україні».

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!