Україна придбала перший рятувальний гелікоптер за кошти ініціативи UNITED24

896 0
Гелікоптер потрібний для евакуації важкопоранених з поля бою.
Фото з Телеграму Михайла Федорова

Фото з Телеграму Михайла Федорова

Україна придбала перший гелікоптер за гроші, які зібрали через фандрейзингову платформу UNITED24. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За 23,4 мільйона гривень придбали рятувальний гелікоптер МІ-2АМ-1. Він потрібний для евакуації важкопоранених з поля бою. Гелікоптер може розганятись до 200 км/год та долати відстані до 600 км.

Читайте також: Перший безпілотник з Армії дронів вже в Україні

Нагадаємо, що Мінцифри разом із Генштабом ЗСУ та UNITED24 збирають Армію дронів. Вони планують закупити 200 БПЛА, які зможуть літати до 24 годин на відстань 160 км.

Довідково

United24 — це фандрейзингова платформа для збору пожертв на підтримку України. Усі охочі з будь-якої країни можуть пожертвувати гроші та отримати звіт щодо зібраних коштів. Гроші надходять на офіційні рахунки НБУ, прив’язані до міністерств. Пожертвувати можна на один із трьох напрямків: армію та розмінування, гуманітарну й медичну допомогу або відбудову України.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!