В Україні збирають Армію дронів. Як долучитися

2111 0
На першому етапі планується закупити 200 безпілотників.
Фото: pixabay

Фото: pixabay

Мінцифри разом із Генштабом ЗСУ та UNITED24 збирають Армію дронів, зокрема, хочуть закупити 200 БПЛА, які зможуть літати до 24 годин на відстань 160 км. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми сформували системне бачення, щоб всю лінію фронту шириною близько 2470 км закрити дронами. Вони дозволять моніторити дії ворога, змінювати військові стратегії і в подальшому зберегти якомога більше життів військових. У цьому їм допоможе технологічна Армія дронів», – написав міністр.

Читайте також: Українці за три дні зібрали 600 млн грн на Байрактари для ЗСУ

За його словами, з військовими та партнерами протестували різні дрони, зібрали фідбек й сформували системний підхід до забезпечення розвідників всім необхідним. На першому етапі планують закупити 200 безпілотників, які можуть літати до 24 годин на відстань 160 км і при цьому залишатися майже непомітними для російського війська.

«Допомогти ЗСУ і долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу й внести свій донейт у два кліки через платформу UNITED24. Або задонатити нам власний дрон»– пояснив Федоров.

Комплексна програма з UNITED24, за словами посадовця, дозволить не тільки закуповувати дрони, а й ремонтувати їх, оперативно замінювати, а також проводити навчання пілотів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!