Україна розплачується за помилки Заходу, а вторгення росії вже провалилося, – прем’єр Британії

3847 0
У 2014 році «до путіна повернулися, як до частини спільноти», попри анексію Криму.
Борис Джонсон

Борис Джонсон

Британський прем’єр Борис Джонсон у розмові із BBC заявив, що Україна зараз «розплачується» за те, що Захід довгі роки не розумів загрози, яку представляє володимир путін, передає Європейська правда. 

За його словами, проблему створили ті європейські країни, які попри анексію Криму в 2014 році «повернулися до путіна, як до частини спільноти». Зараз же Захід має переконатися, що більше не буде вразливий до шантажу путіна, зокрема й енергетичного. 

«Захід тоді зробив жахливу помилку. Лідер рф скоїв акт насильницької агресії та відібрав значну частину території суверенної держави – і ми дали йому залишитися з цими здобутками. Ми думали, що можемо якось повернутися до нормального стану справ», – сказав Джонсон.

Крім того, прем’єр Британії вважає, що російське вторгнення в Україну вже провалилося, так як путін недооцінив силу опору українців. 

Також зазначимо, що напередодні в колонці для британського The Telegraph, Джонсон зазначив, що після того, як росія відібрала частину території суверенної держави України, Захід продовжував торгівлю з росією. Більше того, європейські країни стали ще залежнішими від російського газу. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!