Україна заборонила в'їзд російським вантажівкам. Офіційно

1432 0
За результатами урядової наради, яка відбулась сьогодні, 15 лютого, Україна тимчасово призупинила транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, територією України. Про це йдеться на сайті Урядового порталу.
фото: www.radiosvoboda.org

фото: www.radiosvoboda.org

За словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Російська Федерація в односторонньому порядку здійснила порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та в односторонньому порядку зупинила переміщення вантажних автотранспортних засобів територією РФ. Відповідно, Міністерство закордонних справ України невідкладно направило ноту Російській Федерації з вимогою пояснення таких незаконних дій.

Допоки Україна не отримає пояснення та вирішення даного спору, тимчасово призупиняються транзитні перевезення російськими вантажними автомобілями територією нашої держави.

«Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів», - наголосив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, що 12 лютого, услід за Волинню та Закарпаттям до безстрокової акції, що має на меті блокуванння російських вантажівок, долучилися й активісти Львова. Тому у селі Солонка, Львівської області, громадські активісти облаштували блокспот.

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!