Україна вдвічі відстає від плану вакцинації проти Covid-19. У чому причина

1330 0
За словами очільника МОЗ, йому назвали низку причини, серед яких збій системи та відчутність охочих вакцинуватися.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про відставання в два рази від плану вакцинації проти коронавірусу в Україні. Причиною він назвав «питання організації роботи». Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Ми відстаємо майже в 2 рази, трішечки менше, в 1,8 разів від того плану, який ми намітили», – каже він.

На питання, чому це відставання відбувається, він зазначив, що це проблема саме організації роботи.

Читайте також: Медики, що відмовились від щеплення проти Сovid-19, можуть безкоштовно вакцинуватися згодом

 

«Наприклад, коли ти ставиш питання заздалегідь, що ви повинні відкрити 23 пункти щеплення. Що таке пункт щеплення? Це сімейні лікарі, де буде відбуватися безпосередньо вакцинація проти Covid-19. В ці 23 пункти щеплення завозиться вакцина. Тобто ми з вами розуміємо, що організувати цей процес не складно. Але коли з 23-ох відкрили чотири», – пояснює він.

За словами очільника МОЗ, йому назвали низку причини, серед яких збій системи та відчутність охочих вакцинуватися.

«Там – не встигли, а там – у нас не було охочих, ми вирішили перенести відкриття пункту вакцинації, тому що ще не верифікувати до кінця, не додзвонилися цим людям, які прийдуть вакцинуватися 80+, а ми вирішили, що ми будемо поступово це відкривати, а у нас дала збій система – ми не змогли відвантажити вакцину. Там купа всякого абсурду», – додав він.

Читайте також: «Я вакцинуюсь, бо…». Історії львів'ян, які отримали щеплення від коронавірусу

Нагадаємо, що у січні в Україні затвердили план вакцинації проти коронавірусу, який складається з п'яти етапів. Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко запевняв, що до кінця 2021 року вакцинуватися зможуть всі охочі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!