Україна відновлює транзитний рух з Росією

1419 0
Україна пристає на пропозицію Міністерства транспорту РФ з 00 годин 25 лютого поновити транзитні автоперевезення. Про це заявив міністр транспорту Андрій Пивоварський на засіданні уряду.
фото: www.radiosvoboda.org

фото: www.radiosvoboda.org

"Ми готові повернути в дію тимчасові дозволи із 00 годин 25 лютого і таким чином повернути на територію України транзит, який останні десять днів був фактично заблокований на території України", - зазначив міністр.

Міністр пояснив, що через блокування транзиту, Україна може понести чималі фінансові втрати.

"Якщо найближчим часом ми не приймемо рішення про транзит Україною, враховуючи, що наші колег з Польщі вже домовилися з росіянами про співпрацю по транзиту, транзитні коридори просто переорієнтуються. Підуть не територією України, а територією Білорусі, Польщі, Прибалтики і так далі. Україна просто може випасти з транзитних потоків. Можна забути про міні-готелі, міні-ресторани, кіоски і так далі", - наголосив Андрій Пивоварський.

За словами чиновника, основні євразійські коридори проходять територією України. Коли фура під російськими номерами їде територією України, це не означає ні що там російський водій, ні те, що вона везе товари російського походження.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк погодився з відповідною пропозицією:

"Тобто ми їм відповіли на їхні недружні дії, вони відкривають, ми на умовах взаємності так само вживаємо відповідних заходів і МВС і Національна поліція забезпечує на перший період відновлення транспортних перевезень відповідну безпеку", - заявив він.

Нагадаємо, 15 лютого, Україна тимчасово призупинила транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, територією України.

Джерело: pravda

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!