Україна візьме участь у Євробаченні-2024. Що зміниться

1042 0
Музичним продюсером нацвідбору на «Євробачення-2024» стане Pianoбой.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

Суспільне Мовлення підтвердило участь України в пісенному конкурсі «Євробачення-2024», яке пройде у шведському місті Мальме. Представника від України оберуть на національному відборі. Невдовзі почнуть приймати заявки.

Музичним продюсером нацвідбору на «Євробачення-2024» стане музикант і композитор Дмитро Шуров (Pianoбой). Цього разу нацвідбір матиме нововведення. Відтепер глядачі самі зможуть обрати одного з фіналістів.

Що відомо про Євробачення-2024

68-й пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться у травні 2024 року в Мальме. Півфінали, в одному з яких візьме участь Україна, відбудуться 7 та 9 травня. А гранд-фінал у суботу, 11 травня, на стадіоні Malmö Arena.

Читайте також: Хто переміг на «Євробаченні – 2023». Відео

У 2013 році Україну в тому ж Мальме представила Злата Огнєвіч з піснею Gravity. Вона посіла третє місце.

Радіо Промінь офіційний радіомовник Євробачення. Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на пісенному конкурсі.

Нагадаємо, що 13 травня 2023 року у Ліверпулі відбувся фінал пісенного конкурсу «Євробачення». Перше місце посіла представниця Швеції Loreen. Гурт TVORCHI від України з піснею Heart of Steel набрали 243 бали і посіли шосте місце.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!