Україна вже побила два рекорди споживання електрики. Шмигаль просить економити

434 0
Найвищими показники були 7 та 11 грудня.

Україна увійшла в стійкий зимовий температурний режим. Відповідно, значно зросло навантаження на енергетичну систему. Про це сказав премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

«В енергомережі з’являється дефіцит потужності, який змушені компенсувати залученням аварійної допомоги від наших сусідів. На жаль, ми вже побили два рекорди споживання за опалювальний сезон. Найвищими показники були 7 та 11 грудня», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У «Львівобленерго» дали низку порад раціонального використання електроенергії вдома

За словами Шмигаля, кожен українець може зробити свій внесок в енергетичну стійкість. Для цього достатньо заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години.

«Розумне споживання допоможе збалансувати енергосистему та уникнути планових вимкнень. Наша солідарність минулої зими зірвала наміри росіян занурити Україну в темряву. Переконаний, що зможемо повторити цю перемогу й цього року»– додав премʼєр.ʼ

Нагадаємо, раніше у Мінегерго повідомляли, чи планують відключення світла на Різдвяні свята.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!