Чи планують в Україні відключення світла на Різдво: відповідь Міненерго

748 0
Дефіцит електроенергії не є критичним, і становить близько 1% споживання.
Фото: Міненерго

Фото: Міненерго

Через морозну погоду і велике навантаження на енергосистему в Україні спостерігається дефіцит електроенергії. Міністр енергетики Герман Галущенко пояснив, чи планують відключення світла споживачам у час різдвяних свят. Про це він сказав в ефірі телемарафону у суботу, 9 грудня.

«Ми маємо забезпечити людей світлом. І в принципі, людей не має цікавити, як ми вирішуємо дефіцит. Основне треба розуміти, що відключень не було і не планується», – сказав міністр.

Галущенко наголосив, що зараз, коли дефіцит вже є, світло користувачам не відключають. За його словами, дефіцит не є критичним, і становить близько 1% споживання.

Читайте також: У «Львівобленерго» дали низку порад раціонального використання електроенергії вдома

«Жодних відключень не відбувалося. Тому дійсно, перш за все, через втрату генерації, похолодання та зростання споживання, ми спостерігали в певні дні дефіцит», – заявив він. 

Нагадаємо, сьогодні в «Укренерго» закликали українців економити електроенергію. Зазначили, що через дефіцит уже кілька днів поспіль змушені залучати допомогу з Румунії та Польщі.

Українцям прогнозують нелегку зиму. Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю німецьким журналістам сказав, що Україна намагається щонайкраще захистити свої електростанції від обстрілів, але готується до найгіршої зими в історії. Tvoemisto.tv запитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка про те, що ускладнює ситуацію в енергосистемі та чим можуть допомогти в цій ситуації пересічні українці. Детальніше тут.

Тетяна  Дзяма

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!