Україна закупила «Ремдесивір», який ВООЗ визнала недієвим при лікуванні Covid-19

3963 0
ВООЗ провела дослідження препарату «Ремдесивір», виявилося, що він «майже не впливає» на ризик померти через ускладнення Covid-19.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

В Україні очікують партію препарату для лікування коронавірусу – «Ремдесивір». Про це під час брифінгу сьогодні, 26 жовтня, повідомив заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

Перша партія препарату «Ремдесивір» (близько 14 тис. флаконів) для боротьби з коронавірусною інфекцією прибуде в Україну найближчим часом. ДП «Медичні закупівлі України» уклало договір про закупівлю цього лікарського препарату.

«Загальна процедура закупівлі передбачає придбання 28 200 одиниць лікарського засобу для лікування 4 700 госпіталізованих пацієнтів, хворих на COVID-19», – каже Іващенко.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

Лікарський засіб «Ремдесивір» входить до клінічних протоколів з надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції і може застосовуватись лише у випадках, передбачених цим протоколом. Зазначимо, що «Ремдесивір» широко застосовується для екстреного використання у таких країнах світу, як США, Японія, Австралія, країни ЄС (Франція, Іспанія, Хорватія, Румунія тощо).

Нагадаємо, раніше ВООЗ провела дослідження препарату «Ремдесивір», який використовують під час лікування коронавірусного захворювання. Виявилося, що препарат «майже не впливає» на ризик померти через ускладнення Covid-19 та не допомагає швидше одужати.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!