Україна закупить у Pfizer ліки від коронавірусу. Що вони дадуть

1353 0
МОЗ законтрактувало 300 тисяч курсів лікарського засобу.
Фото ілюстративне by Laurynas Mereckas on Unsplash

Фото ілюстративне by Laurynas Mereckas on Unsplash

Україна підписала договір із компанією Pfizer про закупівлю інноваційних ліків «Паскловід» для амбулаторного лікування хворих із Covid-19. Про це сьогодні, 16 грудня, на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

МОЗ законтрактувало 300 тисяч курсів лікарського засобу. Використання цих ліків, за його словами, дозволить не допустити ускладнень, госпіталізацій і смертей через коронавірус серед груп ризику.

Читайте також: «Не робіть так ніколи». Пульмонолог про розвиток пневмоній

«У листопаді виробник оголосив результати дослідження, які показали, що якщо ліки приймати протягом 3 днів після появи симптомів Covid-19, вдібувається скорочення госпіталізацій або смертельних випадків на 89% і на 85%, якщо лікування починати упродовж перших 5 днів», – каже міністр.

Нагадаємо, що Велика Британія першою у світі схвалила препарат «Молнупіравір» від коронавірусу, його можна приймати вдома. У агенстві зазначили, що препарат є безпечним та ефективним у зниженні ризику госпіталізації та смерті у людей із легкою та середньою формою тяжкості Covid-19, які мають підвищений ризик розвитку тяжкого захворювання. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!