«Це що, нас хочуть загнати у 1848 рік?» УАД виступила проти приєднання до Львівської політехніки

21913 0
В УАД рішення про приєднання називають свавіллям та ліквідацією єдиного в Україні галузевого поліграфічного ЗВО.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 19 березня, в Українській академії друкарства відбулась пресконференція щодо приєднання УАД до Національного університету «Львівська політехніка». Про це повідомили Zaxid.net. 

«Ми в якому столітті живемо? Це що, нас хочуть загнати у1848 рік?... Освітянське кріпацтво! Ми це не дозволимо зробити. Бо ми самодостатній навчальний заклад. Від реорганізації має виграти справа. Оптимізуйте ті заклади, які ледве виживають, які студентів не можуть набрати, які зарплати не можуть виплатити… Путін на сході оптимізує вищі навчальні заклади, школи, коледжі. А ви хочете на заході оптимізувати таким методом?», – заявив ректор УАД Богдан Дурняк.

Читайте також: «Ми маємо чим пишатися». Що буде з Академією друкарства і що кажуть в МОН

На пресконференції також вказали, що колектив академії також не погоджується із таким рішенням, адже невідомо, які зміни воно включатиме. Зокрема незрозуміло, у якому форматі існуватиме навчальний заклад, куди підуть його гроші, тощо. 

Окрім того, ректор УАД зазначив, що наразі академія має всі потужності для якісного навчання, а також не має пробелм із кількістю студентів, проте кількість не вказав. 

Нагадаємо, що Українська академія друкарства невдовзі відзначатиме 95-ліття. Щоправда, у Міністерстві освіти і науки вирішили приєднати заклад до Львівської політехніки в межах модернізації мережі вищих навчальних закладів. Tvoemisto.tv дізналося, що кажуть у МОН, чому колектив академії проти та які ще виші можуть потрапити під реорганізацію. Детальніше – за посиланням

Володимир Федорович

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!