Українська ППО не здатна збивати ракети Х-22, якою поцілила росія в багатоповерхівку, – Повітряні сили

1278 0
З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу.
Бомбардувальник Ту-22М3 з ракетою Х-22. Фото: defence-ua

Бомбардувальник Ту-22М3 з ракетою Х-22. Фото: defence-ua

Збройні Сили України не мають вогневих засобів, здатних збивати тип ракет, одна з яких поцілила 14 січня у багатоповерхівку у Дніпрі, зруйнувавши цілий підʼїзд. Про це заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

14 січня 2023 року із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 російські Повітряно-космічні сили випустили по території України п’ять крилатих ракет Х-22. Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря.

«Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 години 30 хвилин 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у Дніпро (по вул. Набережна Перемоги)», – пояснив він.

Читайте також: Кількість загиблих у Дніпрі знову зросла

Командувач підкреслив, що Україна не має можливості збивати такий тип ракет.

«У Збройних силах України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони», – йдеться у повідомленні.

Генерал додав, що лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами, такі як Patriot PAC-3 чи SAMP-T, здатні перехоплювати дані повітряні цілі. Він зазначив, що маса бойової частини Х-22 становить близько 950 кілограмів, максимальна дальність застосування – до 600 кілометрів. При цьому при застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів.

Нагадаємо, 14 січня росіяни вдарили по багатоповерховому будинку в Дніпрі ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі. Станом на ранок 15 січня голова Дніпропетровської військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що кількість загиблих, яких дістали з-під завалів будинку, зросла до 20 осіб. На місці продовжують розбирати завали. Невідома доля ще десятків людей.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!