Українська ППО сьогодні збила 47 із 55 російських ракет, – Залужний

949 0
Росія здійснила 55 пусків різноманітних ракет.
Фото: Валерій Залужний

Фото: Валерій Залужний

Російська армія зранку 26 січня під час масованого ракетного обстрілу запустила по Україні 55 ракет. Із них 47 – знищила протиповітряна оборона. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Він розповів, що окупанти здійснювали пуски ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря. Серед 47 знищених ракет 20 вдалося знешкодити у районі Києва. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.  

Читайте також: У ЗСУ розповіли про тактику росії під час ракетного обстрілу України

«Мета росіян залишається незмінною – психологічний тиск на українців та руйнування критичної інфраструктури. Але нас не зламати! Дякую військовослужбовцям, які тримають небо над Україною!», – написав він.

Нагадаємо, вранці 26 січня на території всієї України оголосили повітряну тривогу. Росіяни вже обстріляли низку областей України. Зокрема, ракетного удару окупанти завдали по Києву, Одесі, Вінниці, тощо. Детальніше про ракетний удар читайте тут.

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!