Українське судно обслуговуватиме польську антарктичну станцію замість російського

769 0
Український криголам «Ноосфера» 28 січня вирушив у перший рейс до «Академіка Вернадського».
Криголам Ноосфера

Криголам Ноосфера

Польща попросила українське нове судно «Ноосфера» обслуговувати їх антарктичну станцію, замість російського судна. Про це пише Укріфнорм. 

«Польську антарктичну станцію донедавна обслуговувало зафрахтоване російське судно. Сьогодні поляки з нами зв’язались, що вони тепер принципово жодну свою копійку не хочуть витрачати на росіян, і спитали, чи наше нове судно не погодиться обслуговувати ще й польську станцію. При тому ще й за гроші, що в нашій нинішній ситуації дуже помічне. Звичайно, ми погодились», – сказав директор НАНЦ Євген Дикий. 

Читайте також: Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну 

Зазначимо, що криголам «Ноосфера» вирушив у перший рейс з Одеси до антарктичної станції «Академік Вернадський» 28 січня. На його борту — шість українських дослідників Антарктики, ще 28 науковців долучаться до них у чилійському порту Пунта-Аренас.

Англійський криголам «Джеймс Кларк Росс» Україна придбала і передала дослідникам Антарктики під назвою «Ноосфера».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!