Скільки біженців виїхали з України та планують повернутися. Результати дослідження

1631 0
Найбільше людей виїхало за кордон зі Запорізької області.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Станом на кінець червня 2023 року за кордоном перебували 5,6 - 6,7 млн українців. Це на 300-500 тис. осіб більше ніж на кінець 2022 року. Зокрема, найбільше біженців у Німеччині – 1,1 млн осіб. Друга країна за кількістю українських біженців Польща – 976 тисяч. Про це свідчать результати дослідження Центру економічної стратегії. 

За даними дослідження, серед біженців велика кількість дітей (від 25 до 51% від усіх біженців), а також жінок віком 35-64 роки. Проте частка дорослих чоловіків зросла найбільше. 

Водночас найбільше людей виїхало за кордон зі Запорізької (23%), Київської (19%), Дніпропетровської (18%), Миколаївської (16%) та Херсонської (16%) областей. 

Читайте також: Шмигаль думає, як повернути українських біженців додому

67% людей, що виїхали, задоволені перебуванням за кордоном, однак життя в Україні їм подобається більше. 40% українців хотіли б, щоб їх діти продовжили навчатись за кордоном після війни. 

Серед опитаних українських біженців планують повертатися в Україну лише 41%. З них 58% планують повернення тільки після війни. Зокрема, найбільше бажають повернення люди з центру України та ті, що мали високий дохід до повномасштабного вторгення. Згідно з прогнозом до країни мають повернутися 2,1-3 млн осіб

Нагадаємо, в Офісі ООН з прав людини вказали, що станом на 6 червня 2023 року у світі кількість українських біженців становила 6 мільйонів 280 тисяч людей, водночас коли різноманітні офіційні структури і міжнародні організації говорили про те, що у світі близько 8 млн 250 тисяч українських біженців. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!