Українські експерти вже працюють на місці падіння ракети у Польщі, – Кулеба

738 0
Раніше Україна просила надати доступ до місця вибуху в Польщі.
ФОТО: AFP

ФОТО: AFP

Українських фахівців допустили на місце падіння ракети у Пшеводуві на сході Польщі біля кордону з Україною. Вони вже розпочали роботу.

Джерело: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter

«Українські фахівці вже працюють на місці трагедії у Пшевудові, спричиненій ракетним терором росії проти України. Я вдячний польській стороні за надання їм доступу», – написав він.

Читайте також: Україна просить надати доступ до місця вибуху в Польщі, – Данілов

Він додав, що Україна та Польща «конструктивно та відкрито» співпрацюватимуть щодо цього інциденту.

Нагадаємо, 15 листопада в польському селі Пшеводув, що розташоване біля кордону з Україною, стався вибух, внаслідок якого загинули двоє людей. Американські ЗМІ з посиланням на високопоставленого чиновника розвідки США заявили, що це російські ракети перетнули територію Польщі, убивши двох людей. Президент Володимир Зеленський заявив, що падіння російських ракет у Польщі є «російським ракетним ударом по колективній безпеці». Інші країни-члени НАТО, зокрема Латвія та Естонія, заявили про солідарність із Польщею.

Президент США Джо Байден сказав, що Сполучені Штати та їхні союзники по НАТО розслідують вибух у Польщі, але, за попередньою інформацією, він міг бути спричинений не випущеною з росії ракетою. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!