Українські військові звільнили майже 30 населених пунктів від окупантів

1535 0
Ворог продовжує блокувати Харків та здійснювати артилерійські обстріли міста.
Фото: AP Photo / Serhii Nuzhnenko

Фото: AP Photo / Serhii Nuzhnenko

Збройні Сили України за останню добу звільнили 28 населених пунктів від російських окупантів. Зокрема, у Київській та Чернігівській областях. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Читайте також: На Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ відбили сім ворожих атак, – Генштаб

Загалом, на 38-му добу героїчного протистояння Українського народу повномасштабному російському воєнному вторгненню, рф продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Ворог продовжує завдавати систематичних ракетно-бомбових та авіаційних ударів по об’єктах критичної інфраструктури, будівлях органів державного управління та житлових кварталах українських міст.

Угруповання окупаційних військ здійснює перегрупування та, імовірно, зосереджує основні зусилля на проведенні наступальної операції у Східній операційній зоні. Спостерігається часткове відведення підрозділів окупаційних військ з Поліського та Сіверського напрямків. Водночас ворог здійснює підготовку до переміщення додаткових підрозділів (резервів) Східного військового округу для ведення бойових дій на території України.

На Волинському напрямку підрозділи збройних сил білорусі здійснюють заходи з посилення охорони білорусько-українського кордону.

На Поліському напрямку противник наступальних дій не проводив. Основні зусилля окупанти спрямовують на ведення оборони зайнятих раніше рубежів, перегрупування та відведення військ на територію білорусі для відновлення боєздатності. Для забезпечення відходу своїх підрозділів противник здійснює мінування місцевості та об’єктів інфраструктури, застосовує артилерію.

Підрозділи Збройних Сил України відновили контроль над населеними  пунктами Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глибівка, Ясногородка, Талакунь, Сухолуччя, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Хмільна.

Читайте також: Українські армія і народ витримали удар, який міг зруйнувати багатьох, але не нас, – Резніков

На Сіверському напрямку противник продовжує блокування міста Чернігова. Спостерігається  переміщення військ Центрального військового округу до районів, що перебувають на малій відстані від державного кордону України.

Після відходу противника підрозділи Збройних Сил України взяли під контроль населені пункти Рудня, Шевченкове, Бобрик, Стара Басань, Нова Басань, Макіївка, Погреби, Бажанівка,  Володимирівка, Шняківка, Сальне, Софіївка, Гаврилівка.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків та здійснювати артилерійські обстріли міста, на захоплених рубежах переходить до оборони, здійснює перегрупування військ для відновлення наступальних дій. Фіксується додаткове підвезення боєприпасів для артилерійських підрозділів.

На Ізюмському напрямку противник продовжує контролювати Ізюм та утримувати понтонні переправи через річку Сіверський Донець з метою забезпечення ведення наступальних дій. Протягом дня противник вів бойові дії у напрямку населеного пункту Мала Комишуваха, зупинений, успіху не має. Імовірно, противник буде здійснювати посилення угруповання окупаційних військ на Ізюмському напрямку за рахунок окремих підрозділів 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій.

На Донецькому напрямку ворог продовжує здійснювати вогневий вплив та штурмові дії на окремих напрямках. Продовжує завдавати авіаційних ударів по населених пунктах. Основні зусилля зосереджує на взятті під контроль населених пунктів Попасна та Рубіжне, а також встановленні повного контролю над містом Маріуполь.

На Південнобузькому напрямку підрозділи окупаційних військ продовжують здійснювати вогневий вплив із застосуванням артилерії по позиціях наших військ. З метою покращення тактичного положення ворог намагався провести наступальні дії у напрямку населеного пункту  Олександрівка.

Нагадаємо, що зараз український Схід може стати основною ціллю Росії, зважаючи на те, що досі поставлених на початку «спецоперації» цілей вона не досягла. Раніше РФ заявляла, що концентруватиме свої зусилля на повному звільненні Донбасу, проте може також спробувати штурмувати обласні центри – Київ, Харків, Чернігів, Суми.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!