Українські воїни успішно стримують штурм в Сіверодонецьку, – Генштаб

952 0
Бойові дії тривають.
Фото: Міноборони

Фото: Міноборони

На 105 добу героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню наші воїни успішно стримують штурм в місті Сіверодонецьк, бойові дії тривають. У районі населеного пункту Тошківка наступ противника успіху не мав. Ворог також намагався просунутися на напрямку населеного пункту Устинівка, але українські захисники відкинули окупантів. Про це повідомили у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ. 

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському – за планом проведення перевірки до 11 червня 2022 року в збройних силах республіки білорусь відпрацьовують питання створення ударних угруповань на одному з напрямків та перевірка готовності транспортної інфраструктури до перевезення підрозділів.
  • На Сіверському напрямку підрозділи противника продовжують демонстраційні заходи для сковування дій підрозділів Сил оборони.
  • На Харківському – основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Аби не допустити просування наших військ, продовжує мінування місцевості.
  • На Слов’янському напрямку противник веде штурмові дії для покращення тактичного положення. Аби не допустити контрнаступ наших військ, проводить інженерне обладнання вогневих позицій в районі населеного пункту Ізюм.
  • На Лиманському – противник зробив спробу розвідки боєм у напрямку населеного пункту Райгородок, успіху не мав, відійшов.
  • На Бахмутському напрямку противник збільшив інтенсивність застосування оперативно-тактичної та армійської авіації. Вів обстріли позицій наших підрозділів із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Покровське, Берестове, Золоте-4, Врубівка, Травневе, Яковлівка і Доломітне. Завдав авіаударів вертольотами Ка-52 в районах населених пунктів Покровське, Відродження і Яковлівка. У районі населеного пункту Нагірне в результаті вогневого ураження, завданого українськими воїнами, ворог відійшов на раніше займані позиції.
  • На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому – для сковування дій наших військ та недопущення перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки противник проводив інтенсивний вогневий вплив по позиціях наших підрозділів в районах населених пунктів: Піски, Нью-Йорк, Любомирівка, Авдіївка, Новобахмутівка, Новоселівка, Вугледар, Оріхів, Комишуваха, Водяне, Первомайське, Мар’їнка, Опитне. Завдано авіаційного удару по Нью-Йорку та ракетного – по населеному пункту Курахове.
  • На Південнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону. Зафіксували артилерійські обстріли по районах населених пунктів: Миколаїв, Долина, Таврійське, Кульбакіно, Біла Криниця, Трудолюбівка, Благодатне, Луч та Тополине.
  • На Бессарабському – без суттєвих змін.

 

За минулу добу захисники та захисниці України на Донецькому та Луганському напрямках відбили 11 атак ворога, знищили 3 танки, 5 артилерійських систем, 2 бойові броньовані машини, 13 одиниць автомобільної техніки та 3 склади з боєприпасами противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили два  безпілотних літальних апарати типу «Орлан-10».

Читайте також: Війна в україні може тривати до кінця року, – розвідка Міноборони

Особовий склад противника деморалізований. За наявною інформацією, у підрозділах зі складу 106-ї та 76-ї повітряно-десантних дивізій військовослужбовців, які відмовились від наступної участі у бойових діях, повертають з Луганської області на територію рф.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!