Українські воїни відбили штурми окупантів на Донеччині, – Генштаб

1020 0
Росія продовжує завдавати ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України.
Фото: Telegram Володимира Зеленського

Фото: Telegram Володимира Зеленського

Українські захисники успішно відбили штурм російських військ у напрямку Верхньокам’янська та Сіверська. Також окупанти вели штурмові дії в напрямках Покровського та території Вуглегірської ТЕС, але знову зазнали втрат та відійшли. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Так, на Краматорському напрямку противник здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Верхньокамʼянського, Стародубівки, Пискунівки, Сіверська, Білогорівки, Григорівки, Спірного та Виїмки. Штурмові дії у напрямку Верхньокам’янського та Сіверська українські захисники успішно відбили.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли із артилерії райони Яковлівки, Соледара, Бахмута, Покровського, Бахмутського та Новолуганського. Біля останнього також завдали авіаційних ударів. Знову вели штурмові дії в напрямках Покровського та території Вуглегірської ТЕС, але знову зазнали втрат та відійшли.

За інформацією Генштабу, на Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Піски, Вугледар, Опитне, Водяне, Пречистівка, Мала Токмачка, Новояковлівка, Успенівка, Оріхів, Павлівка, Новопіль, Щербаки, Новоандріївка та Малі Щербаки. Також агресор завдав авіаційних ударів біля Красногорівки та Кам’янки.

На Південнобузькому напрямку росія продовжує ведення оборони зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на стримуванні контрнаступальних дій Сил оборони України. Окупанти здійснювали обстріли із ствольної і реактивної артилерії та танків по лінії зіткнення. Поза пунктами базування перебувають два ворожих носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

На Харківському напрямку ворог активних дій не вів, здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Золочів, Питомник, Борщова, Лісне, Руські та Черкаські Тишки та Мосьпанове.

Також активних дій з боку військ рф не відзначається на Слов’янському напрямку. Ворог обстріляв райони Грушувахи, Долини, Краснопілля, Дібровного, Мазанівки, Протопопівки, Чепіля, Великої Комишувахи, Норцівки, Богородичного, Вірнопілля та Карнаухівки.

На Слобожанському напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на недопущенні просування українських військ у бік державного кордону України на півночі та північному сході Харківської області.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. На останньому ворог обстріляв село Миколаївка Чернігівської області.

Зазначається, що українська штурмова і армійська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи успішно продовжують завдавати ударів по ворожих опорних пунктах, складах і скупченнях сил окупантів на визначених напрямках.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!